Luni, 21 Mai 2018
Numărul creditelor acordate de Porsche Bank a crescut cu 83 la sută PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Miercuri, 01 Iulie 2009 13:34

 Porsche Bank, singura bancă din România specializată în credite auto, a înregistrat, la finele lunii mai 2009, o creştere a numărului automobilelor finanţate cu 83% faţă de perioada similară a anului 2008.

Programul REMAT reprezintă un proiect important pentru bancă. În prima parte a programului, Porsche Bank a finanţat 435 de maşini, un număr egal cu cel al maşinilor finanţate de-a lungul întregului program din 2008. Volumul finanţat aferent acestor contracte se situează la o valoare de 4,1 milioane de euro.

Porsche Bank a finanţat până la sfârşitul lunii mai un număr total de 965 de maşini, în creştere cu 83% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Volumul finanţat corespunzător acestor contracte este de 9,4 milioane de euro, spre deosebire de 3 milioane de euro, volumul finanţat în primele cinci luni ale lui 2008.

 

'Programul REMAT este o oportunitate pentru clienţi să îşi înlocuiască maşina, iar noi le oferim suport financiar. Ofertele noastre avantajoase au făcut ca programul REMAT să reprezinte 45% din activitatea de creditare a companiei. De exemplu, am transformat prima de casare în avans pentru maşini cu valoarea sub 11.800 de euro', a declarat Kurt Leitner, CEO al Porsche Finance Group.

Conform datelor companiei, valoarea medie a creditelor auto prin programul REMAT a fost de 9.500 euro. Programul va continua anul acesta cu încă două etape.

Porsche Bank face parte din Porsche Finance Group, care oferă servicii financiare integrate exclusiv pentru cumpărătorii de maşini aparţinând importatorului, printr-o reţea naţională de 89 de dealeri. Porsche Leasing România, o altă companie a grupului, aproape şi-a dublat cota de piaţă, până la 18% în primul trimestru al acestui an, rămânând în acelaşi timp liderul pieţei de leasing auto. Porsche Finance Group are 164 de angajaţi în toate cele cinci segmente de business, în timp ce numărul contractelor aflate în portofoliul grupului depăşeau 70.500 la sfârşitul lunii mai 2009.

Porsche Finance Group se ocupă cu finanţarea autoturismelor aparţinând mărcilor holding-ului Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Bentley şi Porsche. Grupul este prezent pe piaţa românească din 1999 şi include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility şi Porsche Asigurări.