Luni, 21 Mai 2018
Camion cu articole sport susceptibile a fi contrafăcute PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Joi, 02 Iulie 2009 15:02

 Poliţiştii de frontieră de la Bechet şi inspectorii vamali doljeni au descoperit încălţăminte şi îmbrăcăminte sport susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 350.000 euro, într-un autocamion care transporta marfă pe ruta Bulgaria - Olanda, se arată într-un comunicat transmis joi Agenţiei Agerpres.


Luni, în jurul orelor 21.30, la Biroul Vamal Bechet s-a prezentat un autocamion care transporta marfă, înmatriculat în Bulgaria, care circula pe ruta Bulgaria - Olanda.

Din documentele de transport prezentate la control a rezultat că mărfurile erau expediate de o firmă înregistrată în Singapore, cu destinaţia Olanda.
În urma efectuării controlului fizic de către inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Bechet al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, împreună cu lucrătorii din cadrul S.P.F. Bechet şi I.J.P.F. Dolj, s-a constatat că marfa transportată consta în 3.613 perechi încălţăminte sport inscripţionată ADIDAS, 2.984 costume trening inscripţionate NIKE şi 3.434 pantaloni de trening marca NIKE, mărfuri susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare totală de aproximativ 1.463.000 lei (350.000 euro), au fost reţinute de autoritatea vamală conform prevederilor legislaţiei europene şi naţionale privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală. Bunurile vor fi trimise la expertiză, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, poliţiştii de frontieră au întocmit şoferului bulgar dosar penal pentru infracţiunea de prezentare de acte nereale la autoritatea vamală.